День ООН у Тернопільському національному економічному університеті

День ООН у Тернопільському національному економічному університеті

Цьогоріч 24 жовтня – це глобальна програма «Цілі сталого розвитку 2015-2030» – універсальний набір цілей, завдань, показників, які держави-члени ООН будуть використовувати для формування свого плану дій та політичного курсу до 2030 року. За яскравою картинкою кожної з 17 Цілей міститься глибокий зміст та завдання, які покликані об’єднати зусилля для їх досягнення. Стосовно України, то 15 вересня 2017 року Уряд представив Національну доповідь «Цілі сталого розвитку: Україна». У доповіді представлені результати адаптації 17-ти глобальних Цілей з урахуванням специфіки національного розвитку.

Саме тому Тернопільський національний економічний університет також вирішив об’єднати факультети, задля представлення окремих Цілей, над якими працюють їх робочі групи, Цілей, які є основою наукових здобутків, практичних досягнень та Цілей, які стануть фундаментом майбутніх проектів.

Саме Цілі сталого розвитку надають загальний план і порядок денний для вирішення нагальних проблем, що стоять перед світом.  Досягнення ЦСР потребує партнерства державних органів, приватного сектора, громадянського суспільства і кожного з нас, як громадянина. А підтримка Порядку денного до 2030 року є одним із головних пріоритетів ПРООН.

У загальноуніверситетському заході взяли участь ректор ТНЕУ, проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародна діяльність та інноваційний ровиток), високоповажні гості, представники та члени робочих груп 7 факультетів ТНЕУ.

Науковці ТНЕУ раді долучитися до Цілей Сталого Розвитку та стати частиною цієї масштабної та амбітної програми в Україні!

 

Author